Museums in Washington

Washington, D.C. staat bekend om zijn musea die tot de belangrijkste van de Verenigde Staten behoren. Het is vooral de diversiteit en de grote van de collecties die de museua in washington D.C. uniek maken. Het merendeel van de musea in Washington zijn te vinden in de omgeving van de Nayional Mall en maken deel uit van het Smithsonian. Zo toont het Smithsonian National Air and Space Museum, de evolutie van lucht- en ruimtevaart, inclusief astronautische prestaties en historische vliegtuigen.

Voor liefhebbers van kunst kunnen het Hirshhorn Museum, de National Gallery of Art, de National Portrait Gallery of het American Art Museum bezoeken. Wil je meer te weten komen over de rijke Amerikaanse cultuur, dan zijn het Museum of American History, het National Museum of the American Indian of het Museum of African American History and Culture aanraders.

Bijkomend voordeel is dat het merendeel van de musea in Washington, gratis te bezoeken zijn. Bij de meeste musea, kun je zo naar binnen lopen, voor andere moet je online een tijdslot reserveren. Dit kan snel en gemakkelijk via de website van de musea. Er zijn in Washington D.C. zoveel musea te vinden die de moeite van het bezoeken waard zijn, dat je alleen daar al dagen en misschien wel weken mee bezig kunt zijn. Plan dus voor vertrek goed welke musea je wilt zien en wat je er wilt zien.

National Air and Space Museum

Het National Air and Space Museum in Washington D.C. is dé plek om de geschiedenis van lucht- en ruimtevaart te ontdekken. Het museum, dat in 1976 voor het eerst zijn deuren opende, is ontworpen door architect Gyo Obata. Hier vind je ’s werelds grootste collectie vlieg- en ruimtevaartuigen, waaronder de beroemde Wright Flyer, Friendship 7-capsule en de Apollo 11 Command Module. Tijdens een bezoek aan dit museum, kom je zo goed als alle iconische vliegtuigen tegen uit de Amerikaanse geschiedenis en een aantal onderdelen van maanlanders en andere ruimtevaartuigen. Bijzonder is het ruimtepak van Neil Armstrong, dat na een recente restauratiebeurt weer in het museum te zien is. Naast de bekende echte vliegtuigen, maanlanders en straaljagers, zijn er in het museum ook bekende voertuigen uit films en series te zien. We zien tijdens ons bezoek aan het museum de X–Wing uit Star Wars en de Enterprise uit Star Trek. Een bezoek aan het National Air and Space Museum is gratis, maar je moet vooraf wel online een tijdslot reserveren.

Steven F. Udvar-Hazy Center
Wil je het ruimteveer Discovery zien, dan moet je naar de dependance van het museum bij Washington Dulles International Airport, het Steven F. Udvar-Hazy Center. Er rijdt vanaf het vliegveld en vanaf de metro een bus richting het museum. Deze bus doet er ongeveer 30 minuten over en rijdt tweemaal per uur. In het museum staat naast de spaceshuttle Discovery, een Lockheed SR-71 Blackbird, een Concorde en tientallen andere bekende vliegtuigen uit de Amerikaanse geschiedenis. Je kunt er zelfs vliegen in een simulator.

National Gallery of Art

De National Gallery of Art in Washington D.C, is het nationaal museum voor beeldende kunst dat zijn oorsprong vindt in een particulier initiatief in 1937. Het museum, dat geen deel uitmaakt van het Smithsonian Institution, maar er wel mee is geaffilieerd, is open voor het publiek en zeven dagen per week gratis bezocht worden.

Westelijke gebouw
Het oorspronkelijke neoklassieke West Building, herbergt een uitgebreide collectie klassieke en moderne kunstwerken van de middeleeuwen tot de 19e eeuw. Hier vind je meesterwerken van kunstenaars als Johannes Vermeer, Rembrandt, Claude Monet en Vincent van Gogh, inclusief het enige schilderij van Leonardo da Vinci op het westelijk halfrond.

Oostelijke gebouw
Het moderne East Building, geopend in 1978 door President Jimmy Carter, is ontworpen door I.M. Pei en richt zich op moderne en hedendaagse kunst. De vaste collectie van dit deel van het museum bestaat uit werken van kunstenaars zoals Pablo Picasso, Piet Mondriaan, Henri Matisse en Jackson Pollock. Naast de vaste collectie worden er met regelmaat grote exposities en tentoonstellingen in dit deel van het museum gehouden. Op de bovenste verdieping van het museum, kun je naar het dakterras, waar enkele beelden staan en je prachtig uitzicht hebt over de stad.

Deze twee delen van het museum zijn ondergronds met elkaar verbonden met een tunnel. In deze tunnel is sinds 2016 het kunstwerk Multiverse te zien, van Leo Villareal. De recentste toevoeging is het beeldenpark voor grote sculpturen uit de hedendaagse collectie van het museum. Deze combinatie van historisch en modern maakt de National Gallery of Art een verplichte stop voor kunstliefhebbers in Washington D.C.

National Museum of Natural History

Het National Museum of Natural History (NMNH) in Washington, D.C., is een indrukwekkend natuurhistorisch museum dat deel uitmaakt van het Smithsonian Institution. Gelegen aan de National Mall, opende het zijn deuren in 1910 en is sindsdien een van de meest bezochte musea in de Verenigde Staten. Dit grootschalige museum is ontworpen door Hornblower & Marshall in de neoclassicistische stijl. Het museum heeft een enorme collectie van meer dan 146 miljoen van planten, dieren, fossielen, mineralen, gesteenten en meteorieten waarvan slecht een klein deel tentoon wordt gesteld. Aan het museum zijn ongeveer 185 wetenschappers verbonden, waardoor het de thuisbasis is van ’s werelds grootste groep experts op het gebied van natuurlijke en culturele geschiedenis.

Het museum biedt diverse permanente tentoonstellingen, waaronder de Janet Annenberg Hooker Hall met de beroemde, volgen een legende vervloekte Hope Diamond, het David H. Koch Hall of Fossils met het thema Deep Time, en Q?rius, een educatief centrum waar tieners hun eigen wetenschappelijke ontdekkingen kunnen doen. Toegang tot het museum is gratis en het museum is 364 per jaar geopend. Het museum is enorm groot, dus je moet een paar uur uittrekken voor een bezoek aan het museum, of het museum een paar keer bezoeken.

National Portrait Gallery

De Smithsonian National Portrait Gallery, is te vinden op de hoek van 8th en F Street NW in Washington D.C. In het museum zijn schilderijen, foto’s en sculpturen van invloedrijke personen in de Amerikaanse geschiedenis te zien. De tentoonstelling “Amerikaanse presidenten” toont meerdere portretten per president, waaronder het beroemde “Lansdowne”-portret van George Washington en het prachtige portret van Barack Obama door Kehinde Wiley. Andere bekende permanente tentoonstellingen als “De strijd om gerechtigheid” en “Amerikanen uit de 20e eeuw” geven je een intieme kijk in de Amerikaanse geschiedenis.

De Smithsonian National Portrait Gallery is zeven dagen per week open en kan gratis bezocht worden.

National Museum of American History

Het National Museum of American History in Washington D.C. is onderdeel van het Smithsonian Institution. Het museum vertelt het verhaal van de Verenigde Staten vanaf de koloniale periode tot nu. De collectie van meer dan drie miljoen historische objecten omvat iconen zoals de Star-Spangled Banner (Amerikaanse vlag), Washington’s uniform en Jefferson’s lap desk. Verder zien we er de rode slippers van Dorothy uit de Wizard of Oz, een signeerde baseball van Babe Ruthe en wereldberoemde manuscripten.
Opgericht in 1964 als het Museum of History and Technology, onderging het museum een uitgebreide renovatie. De vernieuwing omvatte een vijf verdiepingen hoge atrium, een nieuwe welkomsthal, en een speciale kamer voor het behoud van de originele Star-Spangled Banner.

De Smithsonian National Museum of American History is zeven dagen per week open en kan gratis bezocht worden.

National Museum of the American Indian

Het National Museum of the American Indian, is te vinden aan de National Mall in Washington D.C. Het museum opende in 2004 voor het eerst zijn deuren en is onderdeel van de Smithsonian Institution. Het museum is gewijd aan de inheemse volkeren op het westelijk halfrond, met een grote focus op de oorspronkelijke bewoners van Amerika. De collectie van het museum, bestaat uit objecten, foto’s en media uit het gehele westelijk halfrond, van de poolcirkel tot Vuurland. De tentoonstellingen proberen een evenwichtig verhaal te vertellen, over de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners van Amerika en de komst van de Europeanen. De oprichting van het museum, dat is gebeurd in samenwerking met tribes en gemeenschappen, is een belangrijk eerbetoon aan de cultuur en geschiedenis van de inheemse volkeren.
De Smithsonian National Museum of the American Indian is zeven dagen per week open en kan gratis bezocht worden.

International Spy Museum

Het International Spy Museum in Washington D.C. is een van de weinige onafhankelijke musea in de stad. Het herbergt ’s werelds grootste collectie van openbaar tentoongestelde internationale spionageartefacten. Het museum is opgericht door Milton Maltz, een codebreker tijdens de Koreaanse Oorlog. In 2019 heropende het museum in een nieuw gebouw op 700 L’Enfant Plaza. De collectie van het museum is bijzonder groot, al worden er slecht duizend objecten openbaar tentoongesteld. Tijdens een bezoek aan het museum krijg je een goed beeld over de geschiedenis van spionage, van de oudheid tot de nieuwste technieken. OM Het museum te kunnen bezoeken, moet je een entree betalen.

National Museum of African American History and Culture

Het National Museum of African American History and Culture (NMAAHC) is te vinden op de National Mall in Washington D.C., naast het Washington Memorial. Het museum opende in 2016 voor het eerst zijn deuren en nu is het een plek kunt ontdekken hoe de rijke en diverse cultuur van Afro-Amerikanen Amerika heeft gevormd. Het museum, ook bekend als de Blacksonian, herbergt een indrukwekkende collectie die de volledige geschiedenis van Afro-Amerikanen omvat. Van de keten, waar de tot slaaf gemaakte op de boot werden vastgezet, tot de trompet van Louis Armstrong. Een bezoek aan het museum is een indrukwekkende reis door de tijd van de Afro-Amerikaanse bevolking. Omdat het African American History and Culture museum, een van de populairste van Washington D.C. is moet je om het museum te kunnen bezoeken een tijdslot reserveren, dit is gratis en kan vooraf online gedaan worden.

American Art Museum

Het American Art Museum is onderdeel van het Smithsonian Institution Het museum heeft een uitgebreide collectie Amerikaanse kunst, die de hele kunstgeschiedenis van het land omvat. De collectie omvat bekende Amerikaanse kunstenaars, zoals Nam June Paik, David Hockney, Georgia O’Keeffe en John Singer Sargent. Hoogtepunten zijn te vinden door de hele collectie. Doordat de collectie bijzonder breed is, we zien er echt van alles, van de oren van Spock uit Star Trek tot de tanden van een mammoet, kun je urenlang in het museum rondlopen, zonder je te vervelen.

Het museum herbergt innovatieve openbare ruimtes, de Luce Foundation Center for American Art en het Lunder Conservation Center, waar bezoekers een nieuwe kijk krijgen op de Amerikaanse kunst. De toegang is altijd gratis.

Museum of the Bible

Het Museum van de Bijbel is opgericht in 2010 door de familie Green. Het opende zijn deuren op 17 november 2017 en heeft als doel het verhaal, de geschiedenis en de invloed van de Bijbel te documenteren. De permanente collectie van het museum bestaat uit meer dan duizend items en het heeft er nog eens tweeduizend in bruikleen van verschillende instellingen, allemaal gewijd aan de geschiedenis van de Bijbel. De tentoonstellingen geven een wetenschappelijk perspectief op de historische invloed van de Bijbel en de impact die het op de wereld heeft gehad. Het museum beschikt over een virtual reality-tour, interactieve displays en werkt samen met de Vaticaans Musea en de Vaticaanse Bibliotheek. De missie van het museum is om het objectieve verhaal van de Bijbel te vertellen, zodat bezoekers hun eigen conclusies kunnen trekken.

National Postal Museum

Het National Postal Museum in Washington D.C. is gevestigd in het historische D.C. City Post Office naast het gerestaureerde Union Station. Het museum herbergt ’s werelds grootste en meest uitgebreide collectie postzegels en filatelistisch materiaal. De collectie omvat poststationery, voertuigen voor het transport van post, brievenbussen, postmeters, kaarten en brieven. Er is zelfs postmateriaal te zien dat dateert van vóór het gebruik van postzegels. Bezoekers kunnen wandelen langs een koloniale postweg, meerijden met de post in een postkoets, rondkijken in een postkantoor uit de jaren 1920, gratis postzegels ontvangen om een verzameling te starten en nog veel meer.
De Smithsonian National Postal Museum is zeven dagen per week open en kan gratis bezocht worden.

Hirshhorn Museum

Het Smithsonian Hirshhorn Museum en de bijbehorende beeldentuin, zijn te vinden aan de National Mall in Washington D.C. Het is een museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het museum, ontworpen door Gordon Bunshaft, kenmerkt zich door zijn opvallend ronde vorm en een verzonken beeldentuin. Hoogtepunten zijn onder andere buitenbeelden van kunstenaars als Auguste Rodin, Alberto Giacometti, Barbara Hepworth, Henry Moore, Beverly Pepper, Jeff Koons en Yoko Ono. Het museum organiseert met grote regelmaat tentoonstellingen en exposities rondom belangrijke kunstenaars, trends of historische ontwikkelingen.

Het Smithsonian Hirshhorn Museum is zeven dagen per week open en kan gratis bezocht worden.

National Archives

De National Archives in Washington, D.C., is een historisch museum in de buurt van de National Mall.  In het museum kun je enkele van Amerika’s belangrijkste documenten bekijken. Hier ligt namelijk de drie documenten die aan de basis hebben gestaan van het huidige Amerika; de Onafhankelijkheidsverklaring, de Amerikaanse grondwet en de Bill of Rights. Het museum is dagelijks geopend en kan gratis bezocht worden. Om sommige delen van het museum te kunnen bezoeken, behalve op Thanksgiving en Eerste Kerstdag, moet je vooraf kaartjes reserveren. Dit moet online en is gratis.